Hovězí s česnekem v tomatové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

12 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
1 konzerva rajčatový protlak
250 ml červené víno
500 g hovězí kližka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na malé plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme

  2. V hrnci rozehřejeme olej, do něj vložíme nakrájenou cibuli a za občasného míchání necháme zesklovatět. Potom přidáme plátky masa, opečeme, otočíme a podlijeme vínem. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, promícháme a dusíme alespoň 2 hodiny doměkka. Hovězí s česnekem v tomatové omáčce podléváme vodou, vínem či vývarem (podle potřeby)

  3. Hovězí s česnekem v tomatové omáčce podáváme s brambory, rýží nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!