Hovězí s česnekem v tomatové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 12 stroužků česnek sůl 1 ks cibule 1 konzerva rajčatový protlak 250 ml červené víno 500 g hovězí kližka mletý černý pepř
Postup Hovězí s česnekem v tomatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na malé plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme
V hrnci rozehřejeme olej, do něj vložíme nakrájenou cibuli a za občasného míchání necháme zesklovatět. Potom přidáme plátky masa, opečeme, otočíme a podlijeme vínem. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, promícháme a dusíme alespoň 2 hodiny doměkka. Hovězí s česnekem v tomatové omáčce podléváme vodou, vínem či vývarem (podle potřeby)
Hovězí s česnekem v tomatové omáčce podáváme s brambory, rýží nebo pečivem.