Třínedělní langoše recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 palička česnek
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 kelímek mléko
kečup
1 balíček droždí
200 g eidam
800 g hladká mouka
2 kelímky tučný jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, vejce, jogurt, mléko a rozdrobíme kvasnice. Vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Těsto umístíme v igelitové tašce do chladničky, kde znásobí svůj objem

  2. Po vyjmutí z ledničky mokrýma rukama odebereme potřebné množství a postupně vytvarujeme langoše. Ihned smažíme ve fritovacím hrnci při 180 °C po obou stranách dozlatova. Po vyjmutí je necháme okapat na ubrousku

  3. Třínedělní langoše potřeme rozetřeným česnekem nebo kečupem a posypeme sýrem. Ihned podáváme

  4. Těsto lze použít již po 4 hodinách od umístění do chladničky. V chladničce vydrží až 3 týdny, pokud během této doby nekončí doba trvanlivosti některé z ingrediencí. Pokud ano, je potřeba těsto do této doby zpracovat. Jinak lze odebírat postupně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!