Třínedělní langoše recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 1 palička česnek 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 kelímek mléko kečup 1 balíček droždí 200 g eidam 800 g hladká mouka 2 kelímky tučný jogurt
Postup Třínedělní langoše
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, vejce, jogurt, mléko a rozdrobíme kvasnice. Vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Těsto umístíme v igelitové tašce do chladničky, kde znásobí svůj objem
Po vyjmutí z ledničky mokrýma rukama odebereme potřebné množství a postupně vytvarujeme langoše. Ihned smažíme ve fritovacím hrnci při 180 °C po obou stranách dozlatova. Po vyjmutí je necháme okapat na ubrousku
Třínedělní langoše potřeme rozetřeným česnekem nebo kečupem a posypeme sýrem. Ihned podáváme
Těsto lze použít již po 4 hodinách od umístění do chladničky. V chladničce vydrží až 3 týdny, pokud během této doby nekončí doba trvanlivosti některé z ingrediencí. Pokud ano, je potřeba těsto do této doby zpracovat. Jinak lze odebírat postupně.