Vepřový nebo kuřecí Ondráš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek olej sůl 2 ks vejce 5 ks brambory majoránka mouka grilovací koření mletý černý pepř 4 ks vepřová pečeně bez kosti
Postup Vepřový nebo kuřecí Ondráš
Postup přípravy receptu
-
Vepřové nebo kuřecí maso omyjeme a jemně klouby naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a poprášíme grilovacím kořením. Na pánvi rozpálíme olej, maso zprudka z obou stran osmahneme, zalijeme vodou a dusíme doměkka
Mezitím si připravíme bramborákové těsto, tedy těsto na klasický bramborák. Velké brambory oloupeme, opláchneme a omyjeme. Na struhadle brambory nastrouháme, vmícháme mouku, vejce a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme majoránku a necháme v lednici chvilku odstát
Jakmile máme maso hotové, vyjmeme z pánve, kterou odstraníme. Na další pánvi rozpálíme olej a naběračkou klademe bramborákové těsto ve výšce cca 1 cm
Jakmile okraje těsta začnou zlátnout, vložíme do středu placky plátek masa, přitlačíme a přikryjeme opět těstem. Okraje těsta přitisknutím spojíme, aby maso nevypadlo a celého Ondráše obrátíme. Nadzvednutím zkontrolujeme stav druhé vrstvy těsta. Stejně postupujeme u všech plátků masa
Vepřový nebo kuřecí Ondráš podáváme se zeleninou.