Vepřový perkelt s těstovinami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 lžíce hladká mouka 100 g anglická slanina 120 g rajský protlak 500 g vepřové maso 1,5 lžíce mletá sladká paprika 1 ks větší červená cibule
Postup Vepřový perkelt s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky a vepřové maso (kýtu nebo plec) po omytí a osušení na kostky
Slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme cibulku, zpěníme, vmícháme sladkou papriku a podlijeme troškou vody. Do základu dáme maso, trošku soli a dusíme do poloměkka
Pak přidáme protlak s utřeným česnekem, promícháme, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a dusíme asi 15 minut. Pak zalijeme vodou, povaříme a můžeme podávat
Vynikající přílohou k vepřovému perkeltu jsou těstoviny.