Pajšlová omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
ocet
1 ks cibule
mouka
1 ks vepřový jazyk
500 g vepřová játra
mletý černý pepř
1 - 2 kelímky smetana (12%)
1 ks vepřové srdce
200 g vepřové plíce

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové vnitřnosti omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší části. Větší cibuli nakrájíme nadrobno

  2. Cibuli vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem. Vnitřnosti zprudka osmahneme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka a mezitím sestavíme mlýnek na maso

  3. Jakmile jsou vnitřnosti uvařeny, vyjmeme je z hrnce, pomeleme a poté opět vrátíme do hrnce. Vytvoříme jíšku, ale místo vody mouku smícháme se smetanou a omáčku zahustíme. Nakonec pajšlovou omáčku dochutíme solí, pepřem a octem

  4. Pajšlovou omáčku podáváme s houskovým či kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!