Hruškový dort recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

60 g cukr
2 ks vejce
1 vejce
100 g máslo
0,5 l mléko
2 lžíce voda
1/2 ks citron
3 lžíce cukr krupice
50 g cukr moučka
6 ks hruška
300 g hladká mouka
1 balíček hořká čokoládová poleva
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
1 balíček čirá želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru, vajíčka a vody vypracujeme na vále těsto a necháme chvíli v chladu odpočinout

  2. Pak jej vyválíme a vyplníme jím dortovou formu tak, aby stěny korpusu byly u dna silnější a okraje nahoře slabší. Vložíme do vyhřáté formy a pečeme tak dlouho, až okraje zrůžoví

  3. Mezitím oloupeme hrušky, stopky ponecháme, bubák vykrojíme. Vložíme do hrnce, pokapeme citronovou šťávou, zasypeme 3 lžícemi krupicového cukru, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Hrušky necháme okapat

  4. V mléce rozmícháme cukr, pudinkový prášek, želatinu a žloutky. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 1 minutu. Poté vmícháme sníh z bílků

  5. 1/3 krému nalijeme do upečené formy, poklademe hrušky a dolijeme krém tak, aby vršky hrušek i se stopkami koukali ven, pokapeme čokoládou

  6. Hruškový dort vypadá velmi svátečně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!