Hruškový dort recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 60 g cukr 2 ks vejce 1 vejce 100 g máslo 0,5 l mléko 2 lžíce voda 1/2 ks citron 3 lžíce cukr krupice 50 g cukr moučka 6 ks hruška 300 g hladká mouka 1 balíček hořká čokoládová poleva 1 balíček vanilkový pudinkový prášek 1 balíček čirá želatina v prášku
Postup Hruškový dort
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, cukru, vajíčka a vody vypracujeme na vále těsto a necháme chvíli v chladu odpočinout
Pak jej vyválíme a vyplníme jím dortovou formu tak, aby stěny korpusu byly u dna silnější a okraje nahoře slabší. Vložíme do vyhřáté formy a pečeme tak dlouho, až okraje zrůžoví
Mezitím oloupeme hrušky, stopky ponecháme, bubák vykrojíme. Vložíme do hrnce, pokapeme citronovou šťávou, zasypeme 3 lžícemi krupicového cukru, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Hrušky necháme okapat
V mléce rozmícháme cukr, pudinkový prášek, želatinu a žloutky. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 1 minutu. Poté vmícháme sníh z bílků
1/3 krému nalijeme do upečené formy, poklademe hrušky a dolijeme krém tak, aby vršky hrušek i se stopkami koukali ven, pokapeme čokoládou
Hruškový dort vypadá velmi svátečně.