Krémová rybí polévka s lososovými knedlíčky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo 50 ml smetana 1/4 ks celer 1 ks bílek 1 ks mrkev 1/2 ks petržel 100 g květák 1 ks bobkový list 3 lžíce hladká mouka citronová šťáva čerstvá petrželka 1 hrst strouhaná houska mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 250 g filet z lososa s kůží 400 g hlava a odřezky z lososa
Postup Krémová rybí polévka s lososovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Filet z lososa zbavíme kůže, maso nasekáme na jemné kousky. Jemně nasekané lososové maso promícháme s bílkem a strouhanou hoskou, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet
Z kůže a odřezků z lososa, kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), koření (celý černý pepř, bobkový list a sůl) uvaříme vývar, který slijeme a necháme vychladnout
Na rozpuštěném másle krátce orestujeme malé růžičky květáku, poté přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Jíšku s květákem zalijeme rybím vývarem, řádně rozmícháme a přivedeme k varu. Polévku necháme zvolna probublávat asi 20 minut a těsně před dokončením do ní zavaříme malé lososové nočky, které něcháme asi 2 minuty v polévce "táhnout". Poté hrnec odstavíme z tepla, polévku dochutíme solí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou a zjemníme smetanou. Dále již nevaříme
Krémovou rybí polévku s lososovými knedlíčky rozdělíme na porce a ihned podáváme.