Hovězí s kukuřicí a fazolemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
1 dl voda
2 lžíce hladká mouka
chilli koření
600 g hovězí maso
0,5 l hovězí vývar
mletý římský kmín
1 plechovka sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
1 plechovka sterilované fazole

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Hovězí maso nakrájíme na kousky

  2. Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme hovězí maso, koření a prudce orestujeme ze všech stran. Hovězí maso potom podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Pro urychlení lze použít tlakový hrnec

  3. Když máme hovězí maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou ve vodě. Dále přidáme konzervu sterilované kukuřice a fazolí podle chuti. Směs necháme povařit a případně dochutíme podle potřeby

  4. Hovězí s kukuřicí a fazolemi podáváme ideálně s rýží, těstovinami a brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!