Buřtguláš ala Dočík recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 0,5 kg brambory 2 dl mléko majoránka 1 ks cibule 4 ks špekáček 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžíce celý kmín hotová tmavá jíška
Postup Buřtguláš ala Dočík
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, špekáčky a oloupané brambory nakrájíme na větší kostky
Cibuli a kmín osmahneme na oleji dozlatova a přidáme nakrájené špekáčky. Kdo má radši ostřejší, může přidat grilovací paprikovou klobásu. Dále přidáme nakrájené brambory, podlijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Základ na buřtguláš okořeníme majoránkou a mletou sladkou paprikou
Poté omáčku zjemníme trochou mléka, někdo dává smetanu. Pokud je potřeba, přihustíme guláš trochou hotové jíšky. Kdo nemá rád, nebo nemůže jíšku, dá více brambor a část jich nakonec v buřtguláši rozmačká a tím jej zahustí
Buřtguláš ala Dočík podáváme s čerstvým chlebem. Občas si rád buřtguláš zasypu trochou nakrájené čerstvé cibule.