Špekáčkový buřtguláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
5 ks brambory
majoránka
1 - 2 ks cibule
6 ks špekáčky
1 kostka masox
hladká mouka
olej na smažení
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme. Špekáčky nakrájíme na kostičky. Větší brambory očistíme a také nakrájíme na kostičky

  2. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme nakrájené špekáčky a chvíli orestujeme. Přidáme papriku, promícháme a podlijeme trochou vody. Promícháme a přidáme víc vody podle potřeby, masox, pepř, majoránku a brambory. Buřtguláš vaříme, až brambory změknou. Ke konci přidáme česnek a špekáčkový buřtguláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě

  3. Špekáčkový buřtguláš podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!