Špekáčkový buřtguláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 5 ks brambory majoránka 1 - 2 ks cibule 6 ks špekáčky 1 kostka masox hladká mouka olej na smažení mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Špekáčkový buřtguláš
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme. Špekáčky nakrájíme na kostičky. Větší brambory očistíme a také nakrájíme na kostičky
V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme nakrájené špekáčky a chvíli orestujeme. Přidáme papriku, promícháme a podlijeme trochou vody. Promícháme a přidáme víc vody podle potřeby, masox, pepř, majoránku a brambory. Buřtguláš vaříme, až brambory změknou. Ke konci přidáme česnek a špekáčkový buřtguláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě
Špekáčkový buřtguláš podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem.