Zeleninový nákyp s bramborovou kaší recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 ks vejce petrželka kmín 4 - 5 lžic majonéza 1 lžíce olivový olej 2 ks zelená paprika 300 - 400 g bramborová kaše 1 dl smetana na vaření máslo na vymazání 100 g eidam vcelku 1 svazek zelená cibulka s natí bylinková sůl 200 g mražený nebo čerstvý hrášek čerstvě mletý zelený pepř
Postup Zeleninový nákyp s bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a na dno dáme asi 1,5 - 2 cm vrstvu bramborové kaše. Potřeme majonézou a posypeme kmínem
Zeleninu důkladně očistíme, hrášek použijeme čerstvý nebo mražený. Papriku nakrájíme na kostičku, cibulku i s natí na kolečka. Pánev rozpálíme a na oleji zeleninu osmahneme. Podle chuti osolíme, opepříme nebo přidáme jiné koření
Vejce rozšleháme společně se smetanou, ochutíme bylinkovou solí a opět pepřem. Můžeme vmíchat nasekanou petrželku a nakonec přidáme najemno nastrouhaný sýr
Na vrstvu bramborové kaše rozprostřeme zeleninovou směs a zalijeme rozšlehanými vejci
Zeleninový nákyp s bramborovou kaší dáme zapéct alespoň na 35 minut do rozpálené trouby. Zapékáme dozlatova
Zeleninový nákyp s bramborovou kaší je vhodným hlavním chodem i pro vegetariány. Na talíři doplníme sterilovanou zeleninou nebo čerstvým salátem.