Zeleninový nákyp s bramborovou kaší recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks vejce
petrželka
kmín
4 - 5 lžic majonéza
1 lžíce olivový olej
2 ks zelená paprika
300 - 400 g bramborová kaše
1 dl smetana na vaření
máslo na vymazání
100 g eidam vcelku
1 svazek zelená cibulka s natí
bylinková sůl
200 g mražený nebo čerstvý hrášek
čerstvě mletý zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a na dno dáme asi 1,5 - 2 cm vrstvu bramborové kaše. Potřeme majonézou a posypeme kmínem

  2. Zeleninu důkladně očistíme, hrášek použijeme čerstvý nebo mražený. Papriku nakrájíme na kostičku, cibulku i s natí na kolečka. Pánev rozpálíme a na oleji zeleninu osmahneme. Podle chuti osolíme, opepříme nebo přidáme jiné koření

  3. Vejce rozšleháme společně se smetanou, ochutíme bylinkovou solí a opět pepřem. Můžeme vmíchat nasekanou petrželku a nakonec přidáme najemno nastrouhaný sýr

  4. Na vrstvu bramborové kaše rozprostřeme zeleninovou směs a zalijeme rozšlehanými vejci

  5. Zeleninový nákyp s bramborovou kaší dáme zapéct alespoň na 35 minut do rozpálené trouby. Zapékáme dozlatova

  6. Zeleninový nákyp s bramborovou kaší je vhodným hlavním chodem i pro vegetariány. Na talíři doplníme sterilovanou zeleninou nebo čerstvým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!