Plněná roštěná se zeleninovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
4 plátky šunka
1 lžička solamyl
1 ks cibule
1,5 dl voda
1/2 ks červená paprika
1 lžíce sójová omáčka
1/2 ks zelená paprika
sardelová pasta
mletý černý pepř
1 lžička tekuté polévkové koření
2 plátky kuřecí prsa (á 60 g)
2 plátky hovězí roštěnka (á 150g)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa očistíme a naklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Papriky omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na větší nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Naklepané plátky roštěné potřeme sardelovou pastou a poklademe šunkou. Na jednu polovinu položíme naklepaný kuřecí plátek, osolíme, opepříme a druhou polovinu roštěnky přehneme přes náplň. Okraje spojíme jehlami nebo párátky

  3. Takto připravené maso orestujeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Potom teplotu zmírníme a zakryjeme poklicí. Jakmile maso pustí šťávu přilijeme vývar a dusíme doměkka

  4. Mezitím si připravíme papriky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriky a česnek. Velmi krátce podusíme a odložíme stranou. Z vody, sójové omáčky, polévkového koření a solamylu připravíme zálivku

  5. Měkké roštěnky vyjmeme a odstraníme jehly nebo párátka. Do vydušené šťávy vmícháme papriky. Vše přivedeme k varu a zahustíme zálivkou

  6. Plněnou roštěnou položíme na nahřáté talíře a přelijeme omáčkou s paprikami. Přílohu zvolíme podle vlastní chuti. Vhodnou přílohou k plátků plněné roštěné se zeleninovou omáčkou je rýže, brambory, ale i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!