Plněná roštěná se zeleninovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl vývar 4 plátky šunka 1 lžička solamyl 1 ks cibule 1,5 dl voda 1/2 ks červená paprika 1 lžíce sójová omáčka 1/2 ks zelená paprika sardelová pasta mletý černý pepř 1 lžička tekuté polévkové koření 2 plátky kuřecí prsa (á 60 g) 2 plátky hovězí roštěnka (á 150g)
Postup Plněná roštěná se zeleninovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa očistíme a naklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Papriky omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na větší nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme
Naklepané plátky roštěné potřeme sardelovou pastou a poklademe šunkou. Na jednu polovinu položíme naklepaný kuřecí plátek, osolíme, opepříme a druhou polovinu roštěnky přehneme přes náplň. Okraje spojíme jehlami nebo párátky
Takto připravené maso orestujeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Potom teplotu zmírníme a zakryjeme poklicí. Jakmile maso pustí šťávu přilijeme vývar a dusíme doměkka
Mezitím si připravíme papriky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriky a česnek. Velmi krátce podusíme a odložíme stranou. Z vody, sójové omáčky, polévkového koření a solamylu připravíme zálivku
Měkké roštěnky vyjmeme a odstraníme jehly nebo párátka. Do vydušené šťávy vmícháme papriky. Vše přivedeme k varu a zahustíme zálivkou
Plněnou roštěnou položíme na nahřáté talíře a přelijeme omáčkou s paprikami. Přílohu zvolíme podle vlastní chuti. Vhodnou přílohou k plátků plněné roštěné se zeleninovou omáčkou je rýže, brambory, ale i těstoviny.