Plněná roštěnka v trojobalu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce strouhanka 50 ml mléko cibule mouka citron čerstvě mletý černý pepř slunečnicový olej na smažení 2 ks čerstvé feferonky 600 g vysoká roštěnka
Postup Plněná roštěnka v trojobalu
Postup přípravy receptu
-
Vysokou roštěnku omyjeme a pokrájíme na 4 řízky, které naklepeme, po obvodu nařežeme na několika místech, osolíme a okořeníme z obou stran a pokapeme citronovou šťávou. Část cibule nastrouháme na jemno, nastrouhanou cibulí potřeme roštěnky a necháme marinovat aspoň 4 hodiny v chladničce, ale nejlépe přes noc, aby maso zkřehlo a spojily se chutě
Zbylou cibuli pokrájíme na tenoučké půlměsíčky. Chilli papričky rozkrojíme po délce a odstraníme semínka, pokrájíme na jemno a smícháme s cibulí. Touto směsí naplníme polovinu každé roštěnky, přes náplň přehneme druhou polovinu roštěnky a naplněné řízky spojíme jehlicemi, aby nevypadla náplň
Připravené řízky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a strouhance. Obalené řízky smažíme z obou stran v hrnci přikrytém pokličkou ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, dokud se nezbarví pěkně do zlatohněda a obal se krásně nafoukne. Hotové řízky necháme odsát od přebytečného tuku na papírové kuchyňské utěrce
Plněnou roštěnku v trojobalu podáváme s brambory pečenými na másle a posypanými petrželovou natí, vhodný je libovolný salát.