Fusilli s tuňákem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 60 g máslo petrželka 300 ml smetana sůl a pepř 4 lžíce citronová šťáva 1 lžíce citronová kůra nastrouhaná 1/2 lžičky výtažek z ančovičky 200 g okapaný tuňák v olivovém oleji hobliny citronové kůry 400 g těstoviny fusilli
Postup Fusilli s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Na pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme do něj smetanu ke šlehání a citronovou šťávu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty
Do omáčky vmícháme citronovou kůru a výtažek z ančoviček (sardelí). Do vroucí vody vložíme těstoviny fusilli a vaříme je 10-20 minut nebo podle návodu na obalu. Důkladně je scedíme
Těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme. Tuňáka rozebereme na kousky a opatrně promícháme s těstovinami tak, aby kousky rybího masa zůstaly pohromadě
Pokrm podle chuti osolíme a opepříme, upravíme na mísu, ozdobíme nakrájenou petrželkou a hoblinkami citronové kůry a ihned podáváme.Zdroj: Slovart.cz