Domácí perník bez vajíček recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 ml mléko
1 hrnek cukr krupice
160 ml slunečnicový olej
2 hrnky hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 lžíce perníkové koření
1 lžíce holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady uděláme těsto, pokud by bylo těsto tužší, tak můžeme přidat trošku víc mléka

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a gumovou stěrkou máčenou ve vodě roztíráme po plechu a perník upečeme v troubě na 150 °C

  3. Po vychladnutí vrch perníku potřeme zavařeninou hodně řídkou (ale nemusí být) a polijeme čokoládovou polevou

  4. Vychladlý domácí perník krájíme nožem namočeným v teplé vodě

  5. Poznámka autorky receptu: Do těsta můžeme také nastrouhat jablko nebo přidat rozinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!