Frýdecká kotleta v alobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks česnek
sůl
3 ks brambory
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 ks kapie
2 ks žampiony
2 plátky anglická slanina
0,5 lžiček drcený kmín
1 ks vepřová kotleta
0,5 lžiček mletá sladká paprika
mletý černý pepř
0,5 lžiček grilované koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Kapii očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a v míse promícháme se solí, pepřem, paprikou, kmínem, nakrájenou cibulí a grilovacím kořením

  2. Alobal potřeme sádlem, položíme na něj vrstvu brambor, nahoru dáme plátek masa, česnek, anglickou slaninu, žampiony, kapii a směs dobře zabalíme do alobalu

  3. Balíček s kotletou pečeme v troubě asi 1 hodinu při 180 °C

  4. Frýdeckou kotletu v alobalu po upečení podáváme třeba s okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!