Frýdecká kotleta v alobalu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks česnek sůl 3 ks brambory 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 1 ks kapie 2 ks žampiony 2 plátky anglická slanina 0,5 lžiček drcený kmín 1 ks vepřová kotleta 0,5 lžiček mletá sladká paprika mletý černý pepř 0,5 lžiček grilované koření
Postup Frýdecká kotleta v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Kapii očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a v míse promícháme se solí, pepřem, paprikou, kmínem, nakrájenou cibulí a grilovacím kořením
Alobal potřeme sádlem, položíme na něj vrstvu brambor, nahoru dáme plátek masa, česnek, anglickou slaninu, žampiony, kapii a směs dobře zabalíme do alobalu
Balíček s kotletou pečeme v troubě asi 1 hodinu při 180 °C
Frýdeckou kotletu v alobalu po upečení podáváme třeba s okurkovým salátem.