Buřty s fazolemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 konzerva hrášek
česnek
olej
sůl
500 ml vývar
1 ks cibule
tymián
400 g buřty
1 konzerva bílé fazole
mletý barevný pepř
850 ml sterilovaná rajčata
250 g zelené fazole

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazole povaříme asi 10 minut v osolené vodě, poté je scedíme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzeninu nakrájíme na kousky. Rajčata slijeme a překrájíme. Bílé fazole slijeme z nálevu

  2. Na rozpáleném oleji v hluboké pánvi necháme osmahnout cibuli s česnekem, přidáme slité zelené fazole, rajčata i se šťávou, bílé fazole, hrášek, uzeninu a společně vše krátce podusíme. Podle potřeby směs zředíme vývarem na požadovanou hustotu. Fazolovou směs dochutíme solí, pepřem a tymiánem, znovu prohřejeme a můžeme servírovat

  3. Buřty s fazolemi podáváme s krajícem chleba jako sytý hlavní chod

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!