Ďábelské buřty s pivem a chilli recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek voda 4 ks chilli paprička 4 lžíce cukr krupice 10 ks špekáček 0,5 l rajský protlak 2 ks červená cibule 0,25 l černé pivo olivovový olej
Postup Ďábelské buřty s pivem a chilli
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme nadrobno cibuli a chilli papričky. Potom očistíme česnek a rozetřeme ho. Špekáčky rozkrojíme na polovinu a na povrchu si nařízneme mřížku
Na pánev dáme trochu olivového oleje a po rozpálení přidáme nakrájenou cibuli, kterou lehce orestujeme. Do orestované cibule přidáme nakrájené chilli papričky s utřeným česnekem. Celou směs osmahneme a necháme odstát
Na druhou pánev si dáme cukr s trochou vody a necháme zkaramelizovat. Do zkaramelizovaného cukru přidáme černé pivo a rajský protlak. Všechno promícháme a necháme projít varem. Do směsi přidáme orestované chilli papričky s cibulí a česnekem
Špekáčky vložíme do pekáče a zalijeme připravenou směsí. Smíchané suroviny pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut při 180 °C
Ďábelské buřty s pivem a chilli podáváme s chlebem.