Hovězí s křenovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 40 g máslo 100 g šunka 1 ks cibule 1 lžička vegeta 4 kuličky nové koření 30 g hladká mouka 200 ml zakysaná smetana 10 kuliček celý černý pepř 800 g hovězí hrudí 100 g čerstvý křen
Postup Hovězí s křenovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, cibuli a česnek oloupeme. Šunku nakrájíme na nudličky. Čerstvý křen oloupeme a nastrouháme najemno
Maso, cibuli a česnek vložíme do studené vody, přidáme celý pepř, nové koření, vegetu a sůl. Vaříme na mírném ohni doměkka. Vývar scedíme a použijeme na přípravu omáčky. Maso rozdělíme na porce
Na másle orestujeme šunku. Přisypeme mouku, necháme ji zpěnit a podlijeme vývarem. Základ omáčky vaříme asi 15 minut. Pak vmícháme nastrouhaný křen. Omáčku necháme přejít varem a zjemníme ji zakysanou smetanou. Do křenové omáčky vložíme naporcované hovězí maso. Křenovou omáčku již jen prohřejeme
Hovězí maso s křenovou smetanovou omáčkou podáváme s knedlíkem.