Krémová rybí polévka na kari recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
350 ml vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks bobkový list
1 lžíce olivový olej
1 lžíce kari koření
kajenský pepř
4 - 5 lžic sterilovaný hrášek
350 ml smetana na vaření
100 ml bílé suché víno
1 - 2 lžíce čerstvá pažitka
400 g filé z pangasiuse

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Pangasiuse omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Hrášek necháme okapat

  2. Na zahřátém oleji s máslem necháme zvolna zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme kari koření a jakmile zpění, přilijeme víno a vaříme asi 5 minut. Pak směs zalijeme vývarem a smetanou, přidáme bobkový list, sůl, kajenský pepř a vše přivedeme k varu. Do vroucího základu vložíme kousky ryby a za občasného míchání vaříme 12 - 15 minut. Jakmile bude ryba měkká, vmícháme okapaný hrášek a nasekanou čerstvou pažitku. Polévku prohřejeme a podle potřeby dochutíme, ale již nevaříme

  3. Krémovou rybí polévku na kari rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!