Krémová rybí polévka na kari recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 350 ml vývar 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks bobkový list 1 lžíce olivový olej 1 lžíce kari koření kajenský pepř 4 - 5 lžic sterilovaný hrášek 350 ml smetana na vaření 100 ml bílé suché víno 1 - 2 lžíce čerstvá pažitka 400 g filé z pangasiuse
Postup Krémová rybí polévka na kari
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Pangasiuse omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Hrášek necháme okapat
Na zahřátém oleji s máslem necháme zvolna zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme kari koření a jakmile zpění, přilijeme víno a vaříme asi 5 minut. Pak směs zalijeme vývarem a smetanou, přidáme bobkový list, sůl, kajenský pepř a vše přivedeme k varu. Do vroucího základu vložíme kousky ryby a za občasného míchání vaříme 12 - 15 minut. Jakmile bude ryba měkká, vmícháme okapaný hrášek a nasekanou čerstvou pažitku. Polévku prohřejeme a podle potřeby dochutíme, ale již nevaříme
Krémovou rybí polévku na kari rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.