Vepřové kostky zapečené s fazolemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 500 ml vývar 3 ks cibule sádlo 300 ml světlé pivo 2 snítky čerstvý tymián 300 g vařené uzené maso 1 balíček bílé fazole mletý černý pepř 800 g vepřová krkovice 2 větvičky čerstvý rozmarýn 1 konzerva loupaná rajčata ve vlastní šťávě
Postup Vepřové kostky zapečené s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočené fazole uvaříme na skus. Krkovici očistíme, nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Lístky rozmarýnu a tymiánu jemně nasekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Pekáč vymažeme sádlem a na dno rozložíme polovinu předvařených fazolí
Na sádle opečeme kostky krkovice do růžova. Potom maso přendáme do pekáčku na fazole. Na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme uzené maso a bylinky, vše krátce orestujeme a vmícháme rajčata ve vlastní šťávě
Rajčatovou směs krátce povaříme, nalijeme do pekáčku na maso a opět pokryjeme druhou polovinou fazolí. Vše zalijeme pivem a vývarem a zakryté pečeme při 170 °C v předehřáté troubě asi 2 hodiny, dokud nebudou fazole a maso měkké a omáčka zredukovaná na polovinu
Vepřové kostky s uzeným masem a fazolemi rozdělíme na porce a podáváme s bílým pečivem.