Vepřové kostky v zeleninové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 kostka masox
hladká mouka
1 ks střední cibule
mletý černý pepř
3 ks vepřový plátek
3 ks střední mrkev
1 hrst čerstvý nebo mražený hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme maso na kostičky cca 2 x 2 cm. Zeleninu očistíme a nakrájíme

  2. Necháme na oleji zpěnit na drobné kostičky nakrájenou cibulku a poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a hrášek. Orestujeme a nakonec přidáme maso, aby se zatáhlo, přidáme vodu (podle počtu osob), osolíme, opepříme a přidáme kostku masoxu. V papiňáku necháme vařit cca 45 minut - do změknutí masa

  3. Poté vepřové kostky v zeleninové omáčce zahustíme troškou mouky smíchané s troškou vody a necháme povařit

  4. Vepřové kostky v zeleninové omáčce podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!