Vepřové kostky v zeleninové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 kostka masox hladká mouka 1 ks střední cibule mletý černý pepř 3 ks vepřový plátek 3 ks střední mrkev 1 hrst čerstvý nebo mražený hrášek
Postup Vepřové kostky v zeleninové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme maso na kostičky cca 2 x 2 cm. Zeleninu očistíme a nakrájíme
Necháme na oleji zpěnit na drobné kostičky nakrájenou cibulku a poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a hrášek. Orestujeme a nakonec přidáme maso, aby se zatáhlo, přidáme vodu (podle počtu osob), osolíme, opepříme a přidáme kostku masoxu. V papiňáku necháme vařit cca 45 minut - do změknutí masa
Poté vepřové kostky v zeleninové omáčce zahustíme troškou mouky smíchané s troškou vody a necháme povařit
Vepřové kostky v zeleninové omáčce podáváme s vařeným bramborem.