Vepřové kostky v žampionové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 3 ks cibule kmín pórek rýže 8 ks žampiony bramborový škrob 1 kg vepřové plecko mletý černý pepř
Postup Vepřové kostky v žampionové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno
Na oleji orestujeme cibuli. Vsypeme maso, osolíme, přidáme mletý kmín a pepř a zalijeme vývarem. Dusíme, dokud není maso měkké. Pak přidáme pokrájené žampiony, zahustíme škrobovou moučkou a krátce povaříme
Omáčku podáváme s vařenou rýží
Vepřové kostky v žampionové omáčce zdobíme sekaným pórkem, který dodá omáčce pikantní chuť.