Pirohy plněné masem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 ks malá cibule 400 g hladká mouka 15 lžic světlé pivo 1 lžíce dijonská hořčice 250 g Hera rozpuštěné máslo 200 g vařené uzené maso mletý černý pepř 300 g mleté maso (směs) 1 - 2 lžičky koření tandoori masala
Postup Pirohy plněné masem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme pivní těsto. Z prosáté osolené mouky, tuku a piva vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet
Mezitím si připravíme masovou náplň. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Vařené uzené maso jemně usekáme. V míse promícháme mleté maso s uzeným a cibulí. Směs ochutíme kořením tandoori, solí, pepřem a hořčicí. Vše propracujeme v hladkou náplň
Z těsta vyválíme tenkou placku, ze které nakrájíme rádýlkem větší čtverce. Na každý díl těsta klademe lžící masovou nádivku a protilehlé rohy spojíme rozšlehaným vejcem. Pečeme za občasného potírání máslem při teplotě 190 °C dorůžova
Pirohy plněné masem můžeme podávat teplé nebo studené. Výborně chutnají se zeleninovým salátem nebo jako příloha k vývarům.