Pirohy s kuřecím masem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 3 ks vejce 250 g máslo 1/2 ks pórek 2 - 3 ks chilli paprička 3 - 4 ks šalotka 500 g hladká mouka 200 ml smetana ke šlehání mletý černý pepř 1/2 ks vařené kuře
Postup Pirohy s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Z prosáté mouky se špetkou soli, smetany a másla vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odležet v chladu
Mezitím si připravíme náplň. Maso z poloviny vařeného nebo pečeného kuřete obereme a nakrájíme na drobné kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji necháme zpěnit šalotku, česnek a chilli papričku. Přidáme maso a pórek, vše krátce orestujeme, vmícháme vejce a směs necháme srazit. Podle chuti náplň osolíme a opepříme
Těsto tence rozválíme na placku a tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru asi 6 - 8 cm. Na každé kolečko lžící klademe náplň, těsto přeložíme na polovinu a pomocí vidličky pevně uzavřeme. Pirožky poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným a osoleným vejcem. Pirohy s kuřecím masem pečeme v předehřáté troubě dorůžova
Pirohy plněné kuřecím masem s pórkem a vejci podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu.