Hruškový kakaový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 120 g máslo 120 g cukr krupice 1 ks hruška 280 g hladká mouka tuk na vymazání 1 balíček prášek do perníku 1 balíček skořicový cukr 3 lžíce granko 3 lžíce tekutý med 300 ml hruškový džus hladká mouka na vysypání
Postup Hruškový kakaový koláč
Postup přípravy receptu
-
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se změklým máslem a oběma cukry do světlé (pihaté) pěny. Mouku smícháme s kakaem i perníkovým práškem a postupně ji i s džusem vmícháme do těsta. Přidáme tekutý med a nakonec zlehka vmícháme sníh, ten už jen ručně
Dortovou formu (24 cm) vymažeme a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto, uhladíme ho stěrkou a poklademe tenkými plátky hrušky i se slupkou
Hruškový kakaový koláč vložíme do předehřáté trouby (200 °C) a pečeme asi 35 minut na 180 °C. Špejlí vyzkoušíme, jestli je těsto uprostřed upečené, jinak přikryjeme alobalem a vložíme nahoru do trouby ještě dopéct
Hruškový kakaový koláč nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.