Hruškový kakaový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
120 g máslo
120 g cukr krupice
1 ks hruška
280 g hladká mouka
tuk na vymazání
1 balíček prášek do perníku
1 balíček skořicový cukr
3 lžíce granko
3 lžíce tekutý med
300 ml hruškový džus
hladká mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se změklým máslem a oběma cukry do světlé (pihaté) pěny. Mouku smícháme s kakaem i perníkovým práškem a postupně ji i s džusem vmícháme do těsta. Přidáme tekutý med a nakonec zlehka vmícháme sníh, ten už jen ručně

  2. Dortovou formu (24 cm) vymažeme a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto, uhladíme ho stěrkou a poklademe tenkými plátky hrušky i se slupkou

  3. Hruškový kakaový koláč vložíme do předehřáté trouby (200 °C) a pečeme asi 35 minut na 180 °C. Špejlí vyzkoušíme, jestli je těsto uprostřed upečené, jinak přikryjeme alobalem a vložíme nahoru do trouby ještě dopéct

  4. Hruškový kakaový koláč nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!