Tvarohovo-meruňkový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 1 špetka sůl 2 ks vejce 75 g máslo máslo rum 100 g cukr krupice 75 g cukr moučka 500 g ovoce 250 g hladká mouka 1 špetka citronová kůra hrubá mouka 250 g měkký tvaroh 250 g měkký tvaroh 1 balíček kypřící prášek do pečiva
Postup Tvarohovo-meruňkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme hladkou mouku, měkký tvaroh (může být ve vaničce i kostka), rozpuštěné máslo, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, prášek do pečiva a sůl. Vše smícháme a zpracujeme na hladké těsto
Těsto rozválíme na plát podle velikosti plechu a pomocí válečku na těsto přeneseme na vymazaný plech. Upravíme okraje, aby šťáva při pečení nevytékala mimo a nepálila se. Do takto připravené vaničky nalijeme rozmíchaný jeden tvaroh ochucený cukrem a rumem. Do tvarohu poklademe hustě ovoce. Celý koláč posypeme drobenkou z mouky, cukru a másla
Koláč pečeme asi 40 minut při 180 °C. Výsledek je velice uspokojivý
Tvarohovo-meruňkový koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.