Lahůdkové rohlíčky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2-3 lžičky sůl
1 ks žloutek
1 lžíce mléko
200 g sádlo
150 g hladká mouka
450 g polohrubá mouka
0,5 l vlažná voda
20 g sušené droždí
300 g celozrnná pšeničná mouka
100 g bramborové knedlíky v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Odvážíme si do mísy hladkou, polohrubou i celozrnnou mouku, přidáme směs na bramborové knedlíky v prášku, sušené droždí, sůl, rozpuštěné sádlo a vlažnou vodu. Zpracujeme vláčné těsto a necháme pod utěrkou hodinu kynout. Pokud už není teplo, můžeme dát hrníček napůl naplněný vodou do mikrovlnné trouby na 2 minuty, vytvoří se dobré mikroklima na kynutí, mísu s těstem tam zavřeme

  2. Pak vykynuté těsto krátce propracujeme, aby se zpevnilo. Nachystáme si 2 plechy s pečícím papírem

  3. Odvážíme si 50 g těžké kousky těsta, vyválíme podélné placičky a srolujeme do rohlíčků. Z této dávky nám jich vyjde 34 kusů. Naskládáme na plechy po 17 kusech. Přikryté utěrkou necháme znovu kynout asi 30 - 40 minut

  4. Lahůdkové rohlíky potřeme rozšlehaným žloutkem s mlékem a pečeme 20 minut. Necháme na mřížce zchladnout. Lahůdkové rohlíky podle tohoto receptu jsou opravdu skvělé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!