Lahůdkový banán recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 1 lžíce máslo 750 ml mléko mandle 4 ks banán hořká čokoláda 250 ml smetana ke šlehání 1 balíček karamelový pudinkový prášek
Postup Lahůdkový banán
Postup přípravy receptu
-
Příprava krému: Pudinkový prášek promícháme s cukrem a prošleháme s 200 ml mléka. Zbývající mléko přivedeme k varu, přilijeme rozmíchaný pudink a vše za stálého šlehání povaříme asi 1 minutu. Odstavíme, přidáme máslo a necháme vychladnout. Škraloup odstraníme a šlehačem vymícháme hladký krém
Mandle usekáme nadrobno, čokoládu nastrouháme na hoblinky. Ze smetany připravíme tuhou šlehačku
Oloupané banány podélně rozkrojíme. Jedny půlky banánů rozdělíme na talířky řezem dolů a přelijeme krémem a hustě nazdobíme šlehačkou. Z ostatních půlek nakrájíme plátky asi 3 mm silné, které zapichujeme nastojato vedle sebe do šlehačky. Tím vytvoříme hřebínek, který posypeme sekanými mandlemi a čokoládou
Lahůdkový banán podáváme dobře vychlazený jako zákusek ke kávě
.