Lahůdkový banán recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
1 lžíce máslo
750 ml mléko
mandle
4 ks banán
hořká čokoláda
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček karamelový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Příprava krému: Pudinkový prášek promícháme s cukrem a prošleháme s 200 ml mléka. Zbývající mléko přivedeme k varu, přilijeme rozmíchaný pudink a vše za stálého šlehání povaříme asi 1 minutu. Odstavíme, přidáme máslo a necháme vychladnout. Škraloup odstraníme a šlehačem vymícháme hladký krém

  2. Mandle usekáme nadrobno, čokoládu nastrouháme na hoblinky. Ze smetany připravíme tuhou šlehačku

  3. Oloupané banány podélně rozkrojíme. Jedny půlky banánů rozdělíme na talířky řezem dolů a přelijeme krémem a hustě nazdobíme šlehačkou. Z ostatních půlek nakrájíme plátky asi 3 mm silné, které zapichujeme nastojato vedle sebe do šlehačky. Tím vytvoříme hřebínek, který posypeme sekanými mandlemi a čokoládou

  4. Lahůdkový banán podáváme dobře vychlazený jako zákusek ke kávě

  5. .


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!