Vepřové na žampionech a rozmarýnu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 3 dl vývar 1 ks cibule rozmarýn 6 ks žampiony mletý pepř sojová omáčka 600 g vepřová kýta
Postup Vepřové na žampionech a rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a promícháme s rozetřeným česnekem a olejem. Maso necháme zhruba 2 hodiny odležet v lednici
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. 6 větších žampionů očistíme a nakrájíme na plátky
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme kostky masa. K opečenému masu vsypeme žampiony, rozmarýn, podlijeme vývarem a dusíme. Podle potřeby doléváme vývar. Omáčku můžeme zahustit lžící hladké mouky rozmíchanou v malém množství vody. Nakonec můžeme vepřové na žampionech dochutit sojovou omáčkou, solí a pepřem
Vepřové na žampionech a rozmarýnu podáváme s bramborovou kaší či rýží.