Pangas zapečený na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
8 špetek sůl
4 ks cibule
4 lžičky olivový olej
4 špetky mletý pepř
8 lžiček provensálské koření
8 ks větší brambory
1 sklenice nakládané houby
4 porce filé z pangasiuse
4 lžíce mražená zeleninová směs Asie

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si porce pangase. Oloupeme a na plátky nakrájíme brambory, česnek a cibuli

  2. Zapékací misky vymažeme máslem. Dno vyložíme plátky brambor, na které poklademe plátky česneku, posypeme je provensálským kořením, pepřem a osolíme. Přidáme nakládané houby

  3. Na houby položíme porce pangase, opět posypeme provensálským kořením, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Na rybí maso přidáme nakrájenou cibuli a mraženou asijskou směs zeleniny. Poslední budou opět plátky brambor, podle možností dodáme zbývající naložené houby

  4. Zapékací misky vložíme do trouby a zapékáme při 170 °C 1,5 hodiny

  5. Pangase zapečeného na houbách servírujeme v zapékacích miskách. Pokud jsme plnili větší mísu, dbáme na to, abychom jednotlivé porce krájeli podle porcí pangase.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!