Mandlový koňak - Domácí Baileys recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 0,5 l mléko 0,5 l whisky 2 plechovky kondenzované slazené mléko 1 balíček mandlový pudink
Postup Mandlový koňak - Domácí Baileys
Postup přípravy receptu
-
Plechovky kondenzovaného slazeného mléka (neotevřené!!!!!) vložíme do kastrolu s vodou, tak aby byly potopené, vaříme 2 hodiny
Vyjmeme a necháme vychladnout. Uvaříme puding podle návodu na sáčku. Po uvaření občas zamícháme, aby se neudělal škraloup. Otevřeme plechovky a obsah vložíme do mixeru, přidáme pudink a začneme šlehat, přiléváme whisky a ochutnáváme
Varianta s rumem je levnější, ale není tak hebká. Odneseme na nejvzdálenější místo, nejraději do sklepa a necháme uležet. Čím déle, tím lépe. Podáváme vychlazené s kostkou ledu.