Mandlový koňak - Domácí Baileys recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
0,5 l mléko
0,5 l whisky
2 plechovky kondenzované slazené mléko
1 balíček mandlový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Plechovky kondenzovaného slazeného mléka (neotevřené!!!!!) vložíme do kastrolu s vodou, tak aby byly potopené, vaříme 2 hodiny

  2. Vyjmeme a necháme vychladnout. Uvaříme puding podle návodu na sáčku. Po uvaření občas zamícháme, aby se neudělal škraloup. Otevřeme plechovky a obsah vložíme do mixeru, přidáme pudink a začneme šlehat, přiléváme whisky a ochutnáváme

  3. Varianta s rumem je levnější, ale není tak hebká. Odneseme na nejvzdálenější místo, nejraději do sklepa a necháme uležet. Čím déle, tím lépe. Podáváme vychlazené s kostkou ledu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!