Lívance se špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
8 stroužků česnek
sůl
1 špetka sůl
4 ks vejce
máslo
500 ml mléko
2 ks cibule
15 g droždí
mletý pepř
400 g hladká mouka
800 g listový špenát

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka dáme droždí, cukr, vejce, sůl a za stálého míchání přidáváme mouku. Vytvoříme tak těstíčko, které necháme na teplém místě vykynout

  2. Mezitím si připravíme špenát. Čerstvý špenát opereme, nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kostičky, oloupaný česnek utřeme. Všechno společně orestujeme na pánvi s trochou másla. Špenát podle chuti osolíme a opepříme

  3. Vykynuté těsto postupně lijeme do lívanečníku a smažíme po obou stranách dozlatova

  4. Hotové lívance přeléváme špenátem a ihned podáváme

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!