Rybí filé na celeru recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 10 g máslo 400 g celer 1/2 lžičky tymián 1/2 lžičky rozmarýn citron mletý pepř 25 g vlašské ořechy 300 g rybí filé
Postup Rybí filé na celeru
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 160 °C
Rybí filé osolíme a pokapeme citronovou šťávou
Bulvový celer očistíme a nakrájíme na kostičky. V mělkém kastrole rozpustíme máslo a celer v něm obalíme. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem. Kastrol s celerem přikryjeme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby. Po 20 minutách pečení poklademe na celer rybí filé a zasypeme vlašskými ořechy. Pečeme dalších cca 20 minut
Před podáváním promícháme celer s nasekanou petrželkou a můžeme i dochutit trochou citronové šťávy
Rybí filé na celeru podáváme jako dietní hlavní chod, který můžeme zařadit do dělené stravy.