Plněné rolky v česnekovém těstíčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 stroužky česnek sůl sůl 3 ks vejce mléko 1 ks hermelín 200 g kuřecí prsa hladká mouka 6 plátků anglická slanina 1 ks červená paprika olej na smažení 600 g vepřová kýta 1 ks tvarůžkový sýr 6 plátků sýr na toasty
Postup Plněné rolky v česnekovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na šest plátků, naklepeme a osolíme z obou stran. Papriku zbavíme semínek a odkrojíme z ní šest pruhů. Hermelín a kuřecí maso, které mírně naklepeme a osolíme, nakrájíme na šest kusů. Česnek oloupeme a utřeme se solí
Připravíme si těstíčko. Vejce, mléko, mouku a česnek se solí umícháme do hladkého těstíčka
Plátek vepřového masa potřeme česnekem a tvarůžkovým sýrem. Na to položíme plátek anglické slaniny, plátek sýra, naklepané kuřecí maso, kousek hermelínu a papriky. Zamotáme a spojíme párátky. Takto připravíme všechny plátky, které potom obalujeme v česnekovém těstíčku
Plněné rolky v česnekovém těstíčku smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje, aby se maso dobře prosmažilo
Plněné rolky v česnekovém těstíčku podáváme s brambory a čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.