Lívance z kynutého těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 g sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 l mléko
šlehačka
1/2 kostky droždí
tvaroh
ovoce
700 g polohrubá mouka
tuk na smažení
malinový džem

Postup přípravy receptu

  1. Mléko nalejeme do hlubšího hrnce, zahřejeme a odebereme trochu do hrníčku, do kterého přidáme droždí a trochu cukru. Uděláme kvásek

  2. Do hrnce s mlékem přidáme cukr, špetku soli, máslo a vejce, vše vyšleháme metličkou. Postupně vmícháme mouku, poté kvásek a znovu vymícháme metličkou. Vydržíme tak dlouho, dokud není těsto hladké. Těsto na lívance přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Těsta by mělo být jednou tolik

  3. Připravíme si lívanečník, mažeme kouskem tuku a lívanečky jeden po druhém upečeme

  4. Když jsou lívance hotové, mažeme je jahodovým džemem, sypeme tvarohem. Lívanečky můžeme ozdobit i šlehačkou nebo kousky ovoce

  5. Hlavní fotografie: Thinkstock.com

  6. Extra Jam Malina Hamé Sweet nakupujte výhodně na www.hame-eshop.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!