Lívance z kynutého těsta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 1 g sůl 2 ks vejce 2 lžíce máslo 1 l mléko šlehačka 1/2 kostky droždí tvaroh ovoce 700 g polohrubá mouka tuk na smažení malinový džem
Postup Lívance z kynutého těsta
Postup přípravy receptu
-
Mléko nalejeme do hlubšího hrnce, zahřejeme a odebereme trochu do hrníčku, do kterého přidáme droždí a trochu cukru. Uděláme kvásek
Do hrnce s mlékem přidáme cukr, špetku soli, máslo a vejce, vše vyšleháme metličkou. Postupně vmícháme mouku, poté kvásek a znovu vymícháme metličkou. Vydržíme tak dlouho, dokud není těsto hladké. Těsto na lívance přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Těsta by mělo být jednou tolik
Připravíme si lívanečník, mažeme kouskem tuku a lívanečky jeden po druhém upečeme
Když jsou lívance hotové, mažeme je jahodovým džemem, sypeme tvarohem. Lívanečky můžeme ozdobit i šlehačkou nebo kousky ovoce
Hlavní fotografie: Thinkstock.com
Extra Jam Malina Hamé Sweet nakupujte výhodně na www.hame-eshop.cz