Mango v pomerančovém karamelu recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 ks pomeranč
1/2 ks mango
25 g oranžáda

Postup přípravy receptu

  1. Mango tence oloupeme a přitom z něj zachycujeme šťávu. Vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na špalíčky a rozdělíme je na 2 talířky

  2. Omyjeme pomeranč, rozpůlíme jej a vymačkáme co nejvíce šťávy. Vyškrábeme dužinu a co nejjemněji ji nasekáme

  3. Rozehřejeme si dobrou pánev na vysokou teplotu, vsypeme cukr a za stálého míchání jej rozpouštíme, dokud nezíská světle hnědou barvu. Pak jej podlijeme šťávou z pomeranče, manga a oranžádou. Nakonec přidáme nasekanou pomerančovou dužninu

  4. Směs vaříme za stálého míchání tak dlouho, dokud šťáva nezíská konzistenci sirupu. Potom jí polijeme kousky manga

  5. TIP: Do směsi můžete přidat špetku mleté skořice nebo kousek badyánu. Jestli máte strach, že pánev neumyjete, oplachujte ji pod proudem horké vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!