Pangas ve smetanovo-hořčičné omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
1 lžíce máslo
5 ks brambory
1 ks cibule
1 lžíce libeček
olivový olej
bílý pepř
2 lžíce plnotučná hořčice
hladká mouka
citronová šťáva
citronová šťáva
100 ml houbový vývar
2 plátky pangas
150 ml smetana 30%

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme přílohu. Velké brambory důkladně očistíme a pokrájíme. Rozložíme je na plech a osolíme. Pokapeme je olivovým olejem, citronovou šťávou a posypeme libečkem. Zhruba na hodinu je vložíme do předehřáté trouby

  2. Plátky pangase z obou stran osolíme a opepříme, lehce zaprášíme moukou a pokapeme citronem. Rybu opečeme na másle také z obou stran, vyndáme z pánve a do výpeku nasypeme nadrobno nasekanou cibuli. Po chvilce smažení přidáme hořčici a zalijeme vývarem. Vrátíme do omáčky maso. Vaříme zhruba 10 minut na mírném plameni. Poté přilijeme smetanu, necháme přejít varem a vypneme. Podle chuti ještě osolíme a opepříme

  3. Pangase ve smetanovo-hořčičné omáčce podáváme s připravenými pečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!