Pangas ve smetanovo-hořčičné omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl 1 lžíce máslo 5 ks brambory 1 ks cibule 1 lžíce libeček olivový olej bílý pepř 2 lžíce plnotučná hořčice hladká mouka citronová šťáva citronová šťáva 100 ml houbový vývar 2 plátky pangas 150 ml smetana 30%
Postup Pangas ve smetanovo-hořčičné omáčce
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme přílohu. Velké brambory důkladně očistíme a pokrájíme. Rozložíme je na plech a osolíme. Pokapeme je olivovým olejem, citronovou šťávou a posypeme libečkem. Zhruba na hodinu je vložíme do předehřáté trouby
Plátky pangase z obou stran osolíme a opepříme, lehce zaprášíme moukou a pokapeme citronem. Rybu opečeme na másle také z obou stran, vyndáme z pánve a do výpeku nasypeme nadrobno nasekanou cibuli. Po chvilce smažení přidáme hořčici a zalijeme vývarem. Vrátíme do omáčky maso. Vaříme zhruba 10 minut na mírném plameni. Poté přilijeme smetanu, necháme přejít varem a vypneme. Podle chuti ještě osolíme a opepříme
Pangase ve smetanovo-hořčičné omáčce podáváme s připravenými pečenými brambory.