Pangas zapékaný na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžička majoránka
oregano
1/2 lžičky kurkuma
1 - 2 lžičky olivový olej
olivový olej
1 ks velká cibule
1,5 lžíce sójová omáčka
2 ks velké rajče
1 kostka zeleninový bujón
mletý černý pepř
4 ks větší brambory
celý kmín
500 g pangasius
bylinkové koření na americké brambory
tamari
jogurtový bylinkový dresink

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme "vrstvy", které spolu později budeme zapékat. Pangase omyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kousky a promícháme s olivovým olejem, sójovou omáčkou, kurkumou a majoránkou. Necháme marinovat aspoň 2 hodiny

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší kolečka a uvaříme ve vodě se zeleninovým bujónem a trochou celého kmínu téměř doměkka. Brambory scedíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme ji dozlatova na olivovém oleji. Rajčata očistíme, zbavíme stopky a rozkrájíme na kolečka

  3. Marinovaného pangase zprudka osmahneme

  4. Zapékací misku podélného tvaru vymažeme kouskem másla. Vyskládáme půlku brambor a posypeme bylinkovým kořením. Poklademe všechnu cibuli a půlku rajčat. Posypeme oreganem a zalijeme trochou jogurtové zálivky. Posypeme pangasem. Dáme opět vrstvu brambor, posypeme bylinkovým kořením, vrstvu rajčat a zasypeme oreganem. Nakonec pangase na zelenině zalijeme vejcem rozšlehaným s plochou půl lžičkou mletého pepře a troškou tamari

  5. Pangase na zelenině zapékáme v dobře vyhřáté troubě (až na 180 °C) asi 25 minut, až je vejce ztuhlé a vše dobře propečené. Čas pečení záleží na typu trouby

  6. Pangase zapékaného na zelenině podáváme jako teplý hlavní chod. Podle chuti doplníme tatarskou omáčkou, přelijeme před servírováním jogurtovým dresinkem či dipem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!