Kuřecí steak a tarhoňa s anglickou slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
vegeta
1 kostka masox
1 lžička hladká mouka
15 dkg anglická slanina
60 dkg kuřecí maso
mletý černý pepř
25 dkg tarhoňa

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí steaky osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme odstát při pokojové teplotě. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky

  2. Na hluboké pánvi osmahneme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme tarhoňu, kterou zarestujeme. Dále si svaříme asi 1,5 dl vody a necháme v ní rozpustit masox nebo vegetu. Zarestovanou tarhoňu tímto vývarem průběžně podléváme a za stálého mícháni a dolevání dusíme tarhoňu doměkka, až se nám vyrestuje všechen vývar a zůstane nám na pánvi samotná těstovina

  3. Nakonec si zprudka osmažíme kuřecí steaky po obou stranách. Opečené maso vyjmeme, výpek zasypeme 1 lžičkou hladké mouky, zarestujeme, podlijeme 1 dl vody, necháme zavařit a dochutíme vegetou. Tarhoňu servírujeme na talíř, zlehka podlijeme šťávou a poklademe kuřecí steaky. Ozdobíme zeleninou a kyselou okurkou

  4. Kuřecí steak a tarhoňu s anglickou slaninou podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!