Kuřecí steak a tarhoňa s anglickou slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 dl olej sůl vegeta 1 kostka masox 1 lžička hladká mouka 15 dkg anglická slanina 60 dkg kuřecí maso mletý černý pepř 25 dkg tarhoňa
Postup Kuřecí steak a tarhoňa s anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí steaky osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme odstát při pokojové teplotě. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky
Na hluboké pánvi osmahneme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme tarhoňu, kterou zarestujeme. Dále si svaříme asi 1,5 dl vody a necháme v ní rozpustit masox nebo vegetu. Zarestovanou tarhoňu tímto vývarem průběžně podléváme a za stálého mícháni a dolevání dusíme tarhoňu doměkka, až se nám vyrestuje všechen vývar a zůstane nám na pánvi samotná těstovina
Nakonec si zprudka osmažíme kuřecí steaky po obou stranách. Opečené maso vyjmeme, výpek zasypeme 1 lžičkou hladké mouky, zarestujeme, podlijeme 1 dl vody, necháme zavařit a dochutíme vegetou. Tarhoňu servírujeme na talíř, zlehka podlijeme šťávou a poklademe kuřecí steaky. Ozdobíme zeleninou a kyselou okurkou
Kuřecí steak a tarhoňu s anglickou slaninou podáváme jako chutný hlavní chod.