Těstovinový sladký nákyp recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 80 g máslo 1 lžíce rum 2 hrstě rozinky 350 g těstoviny 100 g cukr moučka cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr citronová kůra tuk na vymazání 300 g měkký tvaroh pomerančová kůra 1 balíček skořicový cukr strouhanka na vysypání
Postup Těstovinový sladký nákyp
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Nejlepší jsou vlasové nudle. Na sladký nákyp se hodí co nejjemnější těstoviny
Žloutky vymícháme s cukrem a změklým máslem. Přidáme tvaroh, skořicový i vanilkový cukr, citronovou a pomerančovou kůru, rozinky a rum. Přidáme těstoviny a směs spojíme. Nakonec přidáme bílkový sníh, který jen lehkým obracením vařečky vpracujeme
Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou i po okrajích. Vlijeme těstovinou směs a zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut
Těstovinový sladký nákyp podáváme teplý i studený, před servírováním můžeme ještě podle chuti posypat moučkovým cukrem.