Smažená treska v těstíčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce 4 porce filé z tresky 1 lžíce bílé víno 1/2 lžičky citronová kůra citronová šťáva 5 - 7 lžic kukuřičný škrob mletý černý pepř
Postup Smažená treska v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Porce tresky očistíme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme
Připravíme si těstíčko. Žloutek oddělíme od bílku. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Žloutek promícháme s vínem, solí, pepřem a citronovou šťávou, postupně přidáváme kukuřičný škrob. Škrobu přidáme tolik, aby vznikla hustá a lepivá hmota, kterou odlehčíme bílkovým sněhem
Porce tresky obalujeme v kukuřičném škrobu, namáčíme v těstíčku a smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dorůžova
Smaženou tresku podáváme s bramborovou kaší. Vhodnou přílohou je holandská omáčka a zeleninový salát.