Gyros v troubě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
200 ml olej
sůl
1 kg cibule
1 ks citron
oregano
mletý pepř
mletá paprika
3 svazky čerstvá petrželka
3 kg krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Petrželku nadrobno nasekáme. Citron ostrouháme, abychom získali kůru, poté z něj vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka

  2. Polovinu čerstvé petrželky rozmixujeme s česnekem a citronovou šťávou, kůrou, solí, pepřem a olejem. Směs smícháme s masem a rozložíme na plech

  3. Gyros pečeme asi 20 minut v troubě, několikrát obrátíme. Potom gyros vyjmeme, vmícháme zbylou petrželku ochucenou solí, pepřem, oreganem a paprikou

  4. Gyros v troubě rozdělíme na porce a podáváme s cibulí a omáčkou tzatziki.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!