Halali omáčka po vegansku recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 dl voda 1 ks pórek 1 ks mrkev 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 1 lžíce hladká mouka 3 lžičky sojová omáčka 3 lžičky worcestrová omáčka 1 sklenice zeleninová směs Halali 0,5 balení sojové plátky 2 lžíce sušené ovesné mléko
Postup Halali omáčka po vegansku
Postup přípravy receptu
-
Den dopředu si uvaříme v 1 litru vody s novým kořením, bobkovým listem, sojovou omáčkou a worcesterem půl balíčku sojových plátků a necháme do druhého dne v chladu v nálevu odležet. Před další přípravou je vymačkáme a nakrájíme na menší kousky
Druhý den očistíme zeleninu, cibuli nakrájíme na malé kostičky, mrkev a zelenou část pórku nakrájíme na proužky. Vše najednou vsypeme na pánev a restujeme asi 3 minuty, přidáme nakrájené sojové plátky, promícháme, přidáme vodu, ovesné mléko a mouku, pořádně promícháme a nakonec vmícháme malou skleničku Halali, použijeme ji celou i s nálevem. Necháme přejít varem a máme hotovo. Já dávám do omáčky mouku a sušené mléko jen tak, ale je možné si z těchto dvou surovin udělat dopředu kašičku a tu následně do pokrmu vmíchat
Halali omáčku po vegansku podáváme s knedlíkem, ale dobře chutná i s těstovinami
Poznámka: Na tento recept používám sojové plátky, protože mi chutnají nejvíce, ale stejně lze upravit i sojové nudličky či kostky. Hlavní chuť této omáčky je tvořena hotovkou Halali. Pokud tuto kupovanou směs máte rádi, bude vám chutnat i tato omáčka.