Chleba s acidem z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžíce sůl 1 lžička cukr krupice 250 g hladká mouka 1 lžíce drcený kmín 1 balíček sušené droždí 1 lžička celý kmín 1 hrst slunečnicová semínka 250 g žitná chlebová mouka 400 ml acidofilní mléko 1 lžíce koření na chleba
Postup Chleba s acidem z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme mléko a olej, přidáme žitnou i hladkou mouku a zasypeme kořením. Do jednoho rohu nasypeme sůl a do druhého cukr a droždí. Pekárnu nastavíme na program KLASIK, velikost menší, kůrka střední
Po zvukovém signálu (pípání) přidáme semínka
Po dopečení necháme chleba s acidem z domácí pekárny 5 minut v otevřené pekárně a pak vyklopíme a necháme vychladnout
Chleba s acidem z domácí pekárny podáváme podle vlastní chuti.