Smažená treska se sýrovou pěnou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vejce 1 - 2 lžíce máslo strouhanka 250 ml mléko 50 ml smetana 500 g filé z tresky 1/2 balíčku parmazán hladká mouka citronová šťáva 1 svazek jarní cibulka 1 plechovka sterilovaný hrášek mletý černý pepř
Postup Smažená treska se sýrovou pěnou
Postup přípravy receptu
-
Filety z tresky očistíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Porce ryby obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích se lžící parmazánu a strouhance. Bílou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno a hrášek necháme okapat
Na horkém oleji usmažíme obalenou tresku z obou stran dozlatova. Mezitím na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibulku. Pak vmícháme okapaný hrášek, který pouze prohřejeme a dochutíme solí a pepřem
Připravíme si pěnu. Mléko a smetanu zahřejeme, ale nesmí se vařit. V horké tekutině rozpustíme za stálého míchání 2 lžíce parmazánu a vše (ve válci s pístem) našleháme do husté pěny
Smaženou tresku rozdělíme na porce, obložíme hráškem a ozdobíme sýrovou pěnou. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo bramborová kaše.