Smažená treska se sýrovou pěnou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vejce
1 - 2 lžíce máslo
strouhanka
250 ml mléko
50 ml smetana
500 g filé z tresky
1/2 balíčku parmazán
hladká mouka
citronová šťáva
1 svazek jarní cibulka
1 plechovka sterilovaný hrášek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety z tresky očistíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Porce ryby obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích se lžící parmazánu a strouhance. Bílou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno a hrášek necháme okapat

  2. Na horkém oleji usmažíme obalenou tresku z obou stran dozlatova. Mezitím na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibulku. Pak vmícháme okapaný hrášek, který pouze prohřejeme a dochutíme solí a pepřem

  3. Připravíme si pěnu. Mléko a smetanu zahřejeme, ale nesmí se vařit. V horké tekutině rozpustíme za stálého míchání 2 lžíce parmazánu a vše (ve válci s pístem) našleháme do husté pěny

  4. Smaženou tresku rozdělíme na porce, obložíme hráškem a ozdobíme sýrovou pěnou. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!