Vepřová plec na kedlubnách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl vývar máslo kmín 2 ks kedlubna 1 ks velká cibule hladká mouka 750 g vepřová plec naťová cibulka mletý černý pepř
Postup Vepřová plec na kedlubnách
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky nebo hranolky
Na oleji s máslem necháme zpěnit cibuli s česnekem a kmínem. Pak za stálého míchání přidáme maso. Jakmile se maso zatáhne, zaprášíme ho moukou a vše ještě asi 5 minut opékáme. Maso podlijeme vývarem a zakryté zvolna dusíme do poloměkka. Pak vmícháme kedlubny, vše spolu dodusíme a dochutíme
Dušenou vepřovou plec na kedlubnách podáváme s jáhlovými šiškami nebo bramborami a zdobíme natí jarní cibulky.