Vepřová plec na česneku s hlavkovým zelím a knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 8 stroužků česnek 3 dl vývar 1 lžíce kmín 2 lžíce hořčice 3 ks jablka 2 ks velká cibule 1,5 kg hlávkové zelí 2 kg vepřové plecko 1 ks citron na dochucení
Postup Vepřová plec na česneku s hlavkovým zelím a knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko prošpykujeme osmi stroužky česneku, potřeme jemně hořčicí posypeme kmínem osolíme, podlijeme vodou a dáme do uzavřeného pekáče pect asi na 1,5 hodinu potom pekáč odkryjme maso občas polijeme štávou a asi půl hodiny dopečeme do zlatova
Mezi tím si nakrájíme cibuli osmažíme do růžova, přidáme polévkovou lžíci cukru a ještě chvíli smažíme zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme masox, nakrájíme hlávkové zelí přidáme do hrnec přidáme kmín a vše vaříme 40 minut potom přidáme nastrouhané slupky zbavené jablka a vaříme ještě 20 minut
Nakonec zelí dochutíme citronem a popřípadě dosolíme. Upečené maso nakrájíme na plátky přidáme zelí a houskový knedlík, můžeme si ho uvařit doma nebo koupit, zelí polijeme dvěma lžícemi výpeku z pod masa.