Těstovinový salát se zelím recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- olej sůl 3 ks vejce 1 ks cibule bílé víno 1/4 hlávky bílé zelí vinný ocet drcený kmín 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 300 g těstovinové flíčky
Postup Těstovinový salát se zelím
Postup přípravy receptu
-
Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, okapeme, omastíme olejem a necháme vychladnout. Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na čtverečky. Cibuli oloupeme a usekáme nahrubo. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vychladlá potom nastrouháme na hrubém struhadle
Zelí osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme do poloměkka. Potom slijeme vodu a zelí necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní zelí, ochutíme drceným kmínem, podlijeme vínem a dodusíme doměkka. Hotové zelí necháme okapat a vychladnout
V míse smícháme flíčky se zelím, vejci a bylinkami. Podle potřeby dochutíme, popřípadě okyselíme a necháme v lednici asi 20 minut rozležet
Těstovinový salát podáváme vychlazený jako přílohu k masům nebo samostatně s hlávkovým salátem.