Penne po italsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
2 stroužky česnek
1 ks cibule
4 ks rajče
vegeta
bazalka
sýr
oregano
olivový olej
chilli koření
1/2 konzervy rajský protlak
100 g mleté vepřové maso
200 g těstoviny penne

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si předem penne podle návodu na obalu. Používám Panzani a vařím je asi 10 minut

  2. Než se těstoviny uvaří, necháme zpěnit cibulku na olivovém oleji. Přidáme mleté maso a slaninu a necháme orestovat. Poté vložíme nakrájená a oloupaná rajčata, česnek, vegetu, chilli, bazalku, oregano a vše důkladně promícháme

  3. Uvařené těstoviny přecedíme a necháme okapat. Přidáme je ke směsi na pánev. Zamícháme a nakonec přidáme půlku rajského protlaku. Teplotu ztlumíme a vše necháme prohřát a dopéct

  4. Hotové penne po italsku na talíři posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!